skip to Main Content
Menu
Zelfgemaakte Kerstkaarten

Zelfgemaakte kerstkaarten maken voorbeeld

Dit jaar heb ik voor het eerst sinds jaren weer eens zelfgemaakte kerstkaarten gemaakt. Het was zo ontzettend leuk om te doen en ik vind het resultaat echt super mooi geworden. Zelf luxe kerstkaarten maken is niet moeilijk en hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Ik zal in dit artikel uitleggen hoe ik de kaarten heb gemaakt en welke materialen ik heb gebruikt.

Zelfgemaakte kerstkaarten maken inspiratie

zelfgemaakte kerstkaarten maken kan soms lastig zijn omdat je zo veel verschillende soorten kaarten kan maken. Het kan soms fijn zijn om dan wat inspiratie op te zoeken voordat je begint. Op pinterest kan je heel veel mooie kerstkaarten inspiratie vinden. Hopelijk kan je ook wat inspiratie halen uit de kaart die ik dit jaar heb gemaakt ;)

Kerstkaarten maken voorbeelden

Wat heb ik gebruikt aan materiaal?

– Kraftpapieren kaart met metallic details (Action)
– Grote stempel met design en tekst ‘jingle al the way’ (Kruidvat)
– foam tape (Action)
– metallic bakers twine (Action)
– Versamark inkt, WOW! embossing powder platinum & heat tool. (Scrapbook/hobby winkel)

Hoe heb ik de kaarten gemaakt?

De kraft papieren kaarten met metallic design zijn van Action en kwamen in een pakket met 4 verschillende designs. Bij de kruidvat kocht ik een hele grote stempel die je in het midden van de kaart ziet met de tekst ‘jingle al the way’. Deze stempel heb ik afgedrukt op kraft papier met Versmark Inkt. Daarna heb ik deze bestrooit met ‘WOW! embossing powder platinum’ en deze verhit met mijn heat tool. Deze techniek heet ‘heat embossing’, mocht je er interesse in hebben. Daarna heb ik deze stempel in een ronde uitgesneden en op de kaart geplakt met foam tape. De kaart heb ik afgemaakt met metallic bakers twine. Aan de binnenzijde van de kaart heb ik de tekst ‘Have A Happy Holliday & New Year’ gestempeld. Deze stempels komen uit het stempelset let’s bokeh van Lawn Fawn.

Lawn fawn stamps

Heb jij dit jaar ook zelfgemaakte kerstkaarten gemaakt? of heb je ze gekocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top