skip to Main Content
Menu
#wijbloggenglutenvrij

Wat is het moeilijkste aan het hebben van coeliakie?

Als je coeliakie hebt moet je natuurlijk altijd glutenvrij eten. Dat kan soms wel eens voor moeilijke momenten zorgen. Zoals wanneer iemand in een restaurant pizza voor je neus zit te eten en jij niets kan eten. Gelukkig ben ik omringd door hele lieve mensen en komt dat niet vaak voor. Toch is het hebben van coeliakie soms moeilijk, vandaag vertel ik daar meer over.

Glutenvrij eten thuis

Thuis is mijn glutenvrije dieet volgen absoluut niet moeilijk. Voor alles is een vervanger in huis en ik weet precies wat glutenvrij is. Daarnaast is het voor mijn moeder en vriend ook heel gewoon geworden om in de keuken op te letten met gluten. Ze zijn altijd alert op kruimels, handen waarmee ze brood hebben aangeraakt, broodmessen en snijplanken.

Soms is het wel eens moeilijk als er glutenvolle lekkernijen worden gehaald zoals gebak, croissants, pizza of broodjes. Gelukkig gebeurt dat niet zo vaak. En wanneer het wel gebeurt zorgt mijn moeder dat er ook altijd een lekkere glutenvrije vervanger is voor mij. Dankjewel mam!

Ook komen er steeds meer lekkere glutenvrije vervangers op de markt en zijn glutenvrije producten makkelijker te verkrijgen. Dit alles maakt het glutenvrije dieet steeds makkelijker.

Glutenvrij eten buiten de deur

Uit eten gaan, een verjaardag, een bbq of zelfs gewoon op visite gaan blijft een beetje lastig met coeliakie. Vooral het feit dat je ziek kan worden van niet schoongemaakte handen of een snijplank, maakt het moeilijk. Je moet continu in ninja modus staan, haha. Meestal als ik op visite ga neem ik zelf gewoon wat eten mee, als back-up. Als we naar mijn tante gaan is dat niet nodig want zij heeft altijd wat glutenvrije dingen speciaal voor mij in de voorraadkast liggen, zo lief!

Het is niet makkelijk maar het is het waard

Het glutenvrije dieet is niet altijd makkelijk en zeker niet altijd leuk. Maar het is het absoluut waard aangezien ik inmiddels voor een zeer groot deel klachtenvrij ben! Helaas zijn de vermoeidheidsklachten nog wel aanwezig. Waarschijnlijk een gevolg van te lang rondlopen met ongediagnosticeerde coeliakie. Gelukkig lijkt het alsof de vermoeidheidsklachten heel langzaam wat minder worden, hopelijk gaat het ooit nog verder weg.

Deze bloggers doen vandaag ook mee met #wijbloggenglutenvrij.
ikbenglutenvrij.nl
glutenvrijhoorterbij.blogspot.nl
storiesofacoeliac.nl
mijnserendipity.wordpress.com
glutenvrijemama.nl
doemijglutenvrij.nl
mamaenemily.wordpress.com
deglutenvrijeman.nl
hetmeisjemetdevoedselallergie.nl

Heb jij ook coeliakie? Zo ja, wat vind jij het meest lastige?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top