skip to Main Content
Menu
Holland En Barrett Glutenvrij Assortiment

Tips voor goedkoop glutenvrij eten

Goedkoop glutenvrij eten is niet altijd makkelijk. Besparen op je glutenvrije boodschappen kan dan ook een enorme uitdaging zijn. Benieuwd hoe je goedkoper glutenvrij kan eten? Vandaag deel ik een aantal tips met je waarmee je gemakkelijk een hoop geld kan besparen op jouw glutenvrije boodschappen.

Vergelijk prijzen

Dat een bepaald product goedkoper is bij een specifieke webshop/winkel wil niet zeggen dat alles daar goedkoop is. Blijf daarom prijzen vergelijken en haal verschillende producten bij verschillende winkels. Als we bijvoorbeeld Jumbo en de Glutenvrije markt vergelijken dan zien we dat de ‘peaks free from crispy pillows’ bij Jumbo goedkoper zijn maar met de ‘Schär Bon Matin’ broodjes is de Glutenvrije markt weer voordeliger.

Kortingscodes & aanbiedingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van verschillende glutenvrije webshops dan ben je altijd op de hoogte van de laatste kortingscodes en aanbiedingen. Zo weet je altijd wanneer jou favorieten producten met korting te koop zijn of wanneer er gratis verzendkosten zijn, scheelt je al snel 4 a 5 euro.

Koop minder vervangers

Glutenvrije vervangers zijn vaak ontzettend duur, prijzen die 4x zo hoog zijn als de prijs van het origineel zijn geen uitzondering. Probeer daarom minder glutenvrije vervangers te kopen, vooral voor producten die ook ‘gewoon’ glutenvrij te krijgen zijn zoals: ijsjes, koekjes, rijstnoodles en drinkbouillon.

Onbewerkte producten

Van nature glutenvrije producten zijn vaak onbewerkte producten zoals: groenten, fruit, rijst en aardappels. Met deze producten kan je makkelijk goedkope, lekkere en gezonde maaltijden maken. Vooral als je producten koopt van het seizoen die in de aanbieding zijn.

Wordt een keukenprinses

Zelf koekjes of gebak maken is velen malen goedkoper (en lekkerder) dan dat je het kant-en-klaar in de winkel koopt. Pepernoten, appeltaart, eierkoeken en wafels allemaal recepten die niet moeilijk zijn om te maken en waarvan je de recepten gewoon op mijn blog kan vinden.

Let op de houdbaarheidsdatum

Wanneer ik grote voorraden glutenvrije producten koop moet ik regelmatig een product weggooien, ontzettend zonde natuurlijk! Let daarom goed op de houdbaarheid van de producten die je koopt en op de datum van producten die je in huis hebt.

Heb jij nog tips voor goedkoop glutenvrij eten?

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Hoi, ik kwam hier toevallig maar ga wel blijven lezen. Ik herken wat dingen in je verhaal: ik had vroeger cvs-diagnose (nu lyme), eet ook glutenvrij (heb wel geen coeliakie) en ik heb ook gestudeerd bij de open universiteit :-) Je schrijft leuk!
    Ik vind de tip van niet te veel vervangers kopen een goede bespaartip. Glutenvrij brood bijvoorbeeld is superduur (en zelf maken niet zo makkelijk). Je kan dan veel voordeliger uit zijn als je je broodmaaltijden vervangt door alternatieven. Ik eet soms wel glutenvrij brood maar vaak eet ik restjes van de vorige dag als lunch.

    1. Ik had jouw blog laatst ook per toeval gevonden en heb ook flink wat gelezen, inderdaad veel herkenning. Wist niet dat je ook had gesturdeerd aan de OU, wat leuk! Ik eet ook vrij weinig brood vaak restjes of pannenkoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top