skip to Main Content
Menu
#wijbloggenglutenvrij

Glutenvrije producten op voorraad: handig of niet?

Toen ik 2 jaar geleden begon met het glutenvrije dieet waren glutenvrije producten moeilijk verkrijgbaar bij mij in de wijk. Veel producten moest ik halen in het centrum, in Breda of online bestellen. Inmiddels kan ik bijna al mijn producten in de wijk halen. Echt ontzettend fijn! Toch heb ik bepaalde artikelen altijd op voorraad. Vandaag vertel ik meer over mijn glutenvrij voorraad.

Assortiment in de wijk

De Albert Heijn heeft inmiddels een enorm glutenvrij assortiment en vers Genius brood. Sinds kort is er ook een Holland & Barrett geopend in de wijk met een groot glutenvrij assortiment. Brood, pasta, meel en koekjes zijn inmiddels dus allemaal te koop op het winkelcentrum, heel fijn! Deze producten hoef ik dus niet meer op voorraad te hebben.

holland en barrett glutenvrij assortiment
Een deel van het glutenvrije assortiment bij Holland & Barrett

Voorraadkast & Vriezer

In mijn voorraad kast zijn verschillende manden met glutenvrije producten. Ook is er een aparte vriezer met alleen maar glutenvrije producten.

Mijn standaard voorraad

Sommige glutenvrije producten zijn helaas niet in de buurt te koop en deze koop ik daarom op voorraad. De producten die ik altijd op voorraad heb zijn: Provena havermout, Glutenvrije diepvriespizza meestal van de Makro maar momenteel van de Lidl, Havermeel van provena, mam’s paneermeel, appel muffins uit de vriezer van de Sligro, Glutenvrije frikadellen, wraps en broodjes van schär.

Mijn huidige voorraad

Naast de standaard producten die ik altijd in mijn voorraad kast heb liggen heb ik ook een aantal wisselende producten. Momenteel in mijn voorraad liggen: brownie-mix van Lidl, kaassoufflés, verschillende soorten schär meel, verschillende soorten glutenvrije koekjes en snacks.

Voorraad en houdbaarheid

Ik houd de datum van mijn glutenvrije voorraad goed in de gaten. Aan het begin van ieder kwartaal selecteer ik de producten die de komende 3 maanden over de datum gaan. Zo hoef ik eigenlijk nooit iets weg te gooien, wel zo fijn.

Glutenvrije voorraad: handig of niet?

Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze. Toen ik net begon met het glutenvrij dieet had ik een enorme voorraad. Al snel kwam ik er achter dat dit niet echt een ideale oplossing was. Producten gingen snel over de datum en aangezien ik het allemaal alleen op moest eten was dat niet zo handig. Je moet als je een glutenvrije voorraad hebt de datum van je producten echt goed in de gaten houden! Toch vind ik het handig om sommige producten op voorraad te hebben. Ik heb namelijk al eens een paar keer meegemaakt dat een product was uitverkocht in de winkel en dat er geen glutenvrij substituut te krijgen was. Glutenvrije producten zijn nou eenmaal minder uitgebreid te verkrijgen en er is minder keus. Wanneer je favoriete brood dan uitverkocht is of de pitta broodjes er niet zijn die je vanavond nodig had, dan baal je toch!

Deze bloggers doen vandaag ook mee met #wijbloggenglutenvrij.
ikbenglutenvrij.nl
storiesofacoeliac.nl
homeofcomfort.nl
glutenvrijhoorterbij.nl
glutenvrijemama.nl
hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
doemijglutenvij.nl
mamaenemily.wordpress.com
deglutenvrijeman.nl

Vind jij een glutenvrije voorraad handig of niet?

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik vind het voor sommige dingen wel super handig. Zoals cornflakes en pasta. Voor koeken vind ik het eigenlijk niet nodig. Koeken vervallen sneller. Glutenvrij heb je inderdaad veel maar het word moeilijker als je zowel glutenvrij als lactosevrij moet eten. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top